مقالات

استئارات سدیم چیست ؟

استئارات سدیم چیست ؟

استئارات سدیم چیست ؟

استئارات سدیم , نمک سدیم اسید استئاریک است که ph آن در ناحیه بازی قرار دارد و حالت فیزیکی آن پودر سفید رنگ است . استئارات سدیم هر دو بخش آب دوست hydrophilic و آب گریز hydrophobic را دارد . از این ماده در فرمولاسیون ابتدایی انواع چربی گیرها استفاده می‌شود.

استئارات سدیم ( C18H35NaO2 ) چیست ؟

استئارات سدیم نمک سدیم اسید استئاریک یا سایر اسیدهای چرب است . این جامد سفید رایج‌ترین صابون است , که در بسیاری از انواع دئودورانت‌های جامد , لاستیک , رنگ‌های لاتکس, و جوهر یافت می‌شود و جزئی از برخی افزودنی‌های مواد غذایی و طعم دهنده غذا است . از این ماده در فرمولاسیون ابتدایی انواع چربی گیرها استفاده می‌شود.

استئارات سدیم دارای دو بخش آبدوست و آبگریز است . این دو اجزای شیمیایی مختلف را وادار به تشکیل micelles می‌کند , که از بیرون سر آبدوست و از داخل سرآبگریز فعال می‌باشد .

همچنین در صنعت داروسازی به عنوان یک سورفاکتانت برای کمک به حلالیت ترکیبات آبگریز در تولید اسفنج‌های مختلف دهان استفاده می‌شود.

استئارات سدیم به عنوان یک جزء اصلی از صابون پس از صابون از روغن و چربی تولید می شود. درصد استئارات سدیم بستگی به چربی مواد تشکیل دهنده دارد. استئارات سدیم یک ماده بسیار کاربردی در فرمولاسیون های آرایشی است. این  ماده می تواند امولسیون ها را محصول غلیظ تری کند .

 استئارات سدیم نیز از ترکیبات عمده صابون است.  استئارات سدیم،  یک عنصر است که نقش کلیدی در بعضی از پاک کننده های پوست دارد.

این ترکیب از اسید استئاریک با آب قلیایی تولید می شود، مانند بسیاری از صابون ها، آن را از هر دو چربی و قلیایی تشکیل شده است. سورفکتانت ها از دو بخش ساخته شده است – یکی از بخش (هیدروفیل) جذب آب و  بخش دیگر (آبگریز ) .
سدیم استئارات عامل emulsifying، سورفکتانت و یک عامل ضد آب است. این ترکیب اصلی در صابون، دئودورانت های جامد و برخی از صابون رختشویی است. موارد مصرف دیگر که در آن استئارات سدیم استفاده می شود عبارتند از: جوهر، رنگ لاتکس، لاستیک و شتاب دهنده است.

استئارات سدیم در صنایع گوناگون کاربرد دارد , از میان کاربردهای این ماده می‌توان به موارد زیر اشاره کرد :

  1. عامل پخت در صنایع لاستیک و لاستیک خام latex
  2. مرکب , شوینده و …
  3. در صنایع مختلف به عنوان surfactant
  4. در صنایع آبکاری , برای سهولت در فورجینگ
بازگشت به لیست

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *