مقالات

کاربرد سود پرک در صنایع مختلف

lazy - پلی زون | فروشگاه مواد شیمیایی و پلیمری

سود سوز آور،سود پرک، NaOH یا یا سدیم هیدروکسید یک ماده قلیایی است که توانایی واکنش با بسیاری از مواد شیمیایی را دارد. این ماده دارای کاربردهای بسیار زیاد در صنایع مختلف است که ما به چند مورد از آن اشاره می کنیم.

  1. ساخت آلومنیوم

مواد معدنی به خصوص بوکسیت حاوی آلومینا (مشتق آلومنیوم) هستند که با سود حذف می شود. سپس آلومینا به آلومنیوم مورد استفاده در ساخت و ساز، ساختمان، فویل آلومنیوم، ظروف آشپزخانه و قطعات سبک هواپیما تبدیل می شود .

  1. ساخت مواد شیمیایی

سود پرک به عنوان ماده اولیه برای تولید مواد شیمیایی یا به عنوان یک حد واسط یا آغازگر در تولید حلال ها، الیاف مصنوعی، چسب ها، علف کش ها، رنگ ها، پلاستیک ها و محصولات دارویی کاربرد گسترده ای دارد.

  1. تولید مواد غذایی

برای رفع تلخی زیتون از سود استفاده می شود، همچنین برای جدا کردن پوست سبزیجات، سیب زمینی و گوجه از این ماده استفاده می کنند. به علت جلوگیری از رشد میکرو ارگانیسم ها کنسرو سازی با سود سوزآور امکان پذیر است .

  1. تولید مبلمان

از این ماده برای تمیز کردن، سفید کردن چوب و همچنین ایجاد یه سطح صاف و صیقلی در تولید مبلمان و کابینت های چوبی استفاده می کنند.

  1. تولیدات دارو

از این ماده برای تولید آسپرین گرفته تا داروهای رقیق کننده کلسترول و غلظت خون و ده ها ماده دارویی دیگر استفاده می شود.

  1. تولید کاغذ و خمیر کاغذ

این ماده سفیدکننده است و جوهر کاغذهای بازیافت شده را از بین می برد و همچنین ایجاد کننده خمیر کاغذ است و آب به کار رفته در تولید کاغذ را تصفیه می کند. در ابتدای فرایند تبدیل چوب به کاغذ ، سود سوزآور با سولفید سدیم ترکیب می شود تا تمام سلولز ، که جز اصلی کاغذ است را حل کند.

  1. ساخت صابون و شوینده

پاک کننده ها و ضد عفونی کننده ها اغلب حاوی سود پرک هستند. به عنوان مثال سفیدکننده کلر از ترکیب کلر با سدیم هیدروکسید برای ایجاد یک ضدعفونی کننده قوی ساخته می شود. توانایی این ماده در صابون سازی چربی ها و گریس ها باعث پاکسازی سریع می شود.

صابون

  1. تصفیه آب

آب اسیدی خورنده و نرم است. تصفیه آب با سود سوزآور ، در حالی که فلزات سنگین مانند سرب و روی را از آب خارج می کند pH آب را نیز تثبیت می کند. این ماده همچنین در تولید هیپوکلریت سدیم که ضدعفونی آب استفاده است استفاده می شود.

  1. صنعت نساجی

سود سوز آور در صنعت پوشاک برای رنگ آمیزی پارچه های مصنوعی مانند پلی استر و نایلون و همچنین تولید کتان استفاده می شود.

  1. صنعت چرم

در کارخانه های تولید چرم ، هیدروکسید سدیم و سولفید سدیم به سطح داخلی پوست گوسفندان و بره ها اعمال می شود و فولیکول ها یا ریشه های مو را تهدید می کند. به این ترتیب پشم و مو به سرعت از روی پوست پاک می شوند.

  1. در تولید سوخت های تجدید پذیر

سود پرک در تولید پیل های سوختی و رزین های اپوکسی در تولید توربین های بادی استفاده می شود. از طرف دیگر ، این ماده برای تنظیم pH به منظور تولید متیل سدیم مصرف می شود، که سپس برای ارائه بیودیزل و بیواتانول استفاده می شود.


برای خرید سود پرک به لینک زیر مراجعه فرمایید.

هیدروکسید سدیم ( سود سوزآور)

بازگشت به لیست

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *